Nagyüzem épül Kalocsán

A promóciós termékeket gyártó cég félszáz országba exportál.

LM
2014. 07. 18. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2016-ra tervezett beruházásról András Attila cégvezető és Török Ferenc, a város fideszes vezetője együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá. A társaság első lépésben, egy 750 négyzetméteres bérelt üzemben, 25 fővel már idén szeptemberben megkezdi a gyártást – közölték.

Török Ferenc hangoztatta: az ipari parkban tervezett beruházás a város munkahelyteremtési törekvéseinek eredménye, Kalocsa lobbierejét a cég mellé kívánják állítani azért, hogy minél nagyobb állami támogatáshoz jusson. A kft.-vel megállapodtak arról is, hogy népszerűsíti a kalocsai hungarikumokat – tette hozzá.

András Attila elmondta, hogy a tavaly több mint ötven országban promóciós ajándéktárgyakat forgalmazó vállalkozás a tervek szerint 500-700 millió forintos beruházással 6-8 ezer négyzetméternyi raktárt és üzemet épít Kalocsán, amely az Érd melletti, hasonló nagyságrendű létesítményeket váltja fel.

A 230 főt foglalkoztató cégcsoport ajándéktárgyainak anyagát jelentős részben Kínában gyártják, az elmúlt 15 évben a kínai importtermékek egy hazai emblémázó és feliratozó részleg munkájával váltak versenyképessé a nyugat-európai piacon – mondta a vállalatvezető, hozzátéve, hogy 47 termék gyártását kezdték el itthon, és a tervek szerint a következő három évben a gyártás nagy részét Magyarországon végzik majd.

A társaság 75 százalékban exportpiacokon – főként Francia-, Német-, Lengyelországban és Romániában – értékesíti például a divat és a sport területén felhasználható ajándéktárgyait, évi 70 ezer megrendelést teljesítve. A kft. 2008 óta megkétszerezte árbevételét, amely tavaly 4,615 milliárd forint volt. A cégvezető közlése szerint 2014-ben 5 és 6 milliárd forint körüli árbevétellel számolnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.