Nem hátrál meg az öblösüveggyár sem

A Tarján Glass Kft. 32 fős létszámát további nyolc fővel bővíti.

BuL
2014. 07. 10. 5:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Czékmány József elmondta, decemberre tervezték a kemencéjük felújítását, ám a Rosenthal cégtől olyan megbízást kaptak, amivel a kapacitásukat fél évre előre le tudják kötni. Hozzátette: az időközi leállással a folyamatos szállítást veszélyeztették volna, ezért fordultak az önkormányzathoz segítségért. A gyártást egyébként egy rövid leállás után a napokban már újraindították, s nyolc újabb üvegfúvót is fölvettek az immár negyvenfős társaságnál, s további hét fő alkalmazását tervezik a közeljövőben, ugyanis a kehely és pohárgyártó, valamint üvegtárgyakat előállító vállalkozásukhoz egyre több megrendelés érkezik Japánból és az Egyesült Államokból – tette hozzá Czékmány József.

„Minden új munkahely fontos a város számára” – fogalmazott a támogatással kapcsolatban Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz–KDNP). Salgótarján polgármestere az MTI-nek elmondta: önkormányzatuk harmadik éve különít el egy ötvenmillió forintos évi keretet a helyi kis- és középvállalkozások számára, képviselő-testületük döntése nyomán ebből támogatták most a Tarján Glass Kft.-t.

A városvezető hozzátette: a cég figyelemre méltó kutatás-fejlesztési programokban is részt vesz, s egyre több érdeklődést mutatnak iránta a hazai bor- és pezsgőgyártók, valamint a pálinkafőzdék üzemeltetői. Ezek igényeit viszont csak egy automata gépsor beüzemelésével tudnák kielégíteni, amihez a 250-300 fő üvegipari munkás foglalkoztatásában bízó önkormányzatra pályázati támogatóként számíthat a cég a jövőben is – közölte a polgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.