Rácalmás is beírja magát a Mercedes történetébe

A Hankook-gyár szállít a C osztálynak.

LM
2014. 07. 15. 15:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a Daimler AG az új modellt a piaci bevezetésétől kezdve a Ventus S1 evo2 prémium abronccsal szereli fel 17 colos méretben. A Hankook vezető modelljét most először fogják alkalmazni – a hagyományos változat mellett – a saját fejlesztésű, magyar gyártású defekttűrő változatban is.

A Hankook emlékeztet arra, hogy a középkategóriás C osztályos limuzin a Mercedes-Benz S és E osztály után már a harmadik olyan modell a stuttgarti luxusmárka palettáján, amely Hankook abroncsokkal gurul le a gyártósorról. Az új C osztályra jelenleg 225/50 R 17 W méretben szerelik a Hankook abroncsokat.

A Hankook Tire világszerte több mint húszezer alkalmazottat foglalkoztat. Európai gyárát Magyarországon építette fel. Az 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára létesült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését. A cégről és a beruházásról bővebben alábbi cikkünkben olvashat.

A második ütem befejezése után 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 2000-re bővült, és a gyártóbázis elérte a 34 ezer darabos napi kapacitást. A cég jelenleg már több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat és évente 13 millió gumiabroncsot gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára.

A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014/15-ös befejezése után a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millió darabra nő. A rácalmási gyár közvetlenül szállít abroncsokat a BMW, a Volkswagen, a Hyundai, a KIA és a Mercedes-Benz európai gyáraiba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.