Rekordot döntött a Budapest Airport

863 994 utas fordult meg a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy év alatt.

GB
2014. 07. 04. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hónapban 8,4 százalékkal nőtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma az elmúlt év júniusához képest, és ezzel minden korábbi utasszámrekord megdőlt. Még a legerősebb, 2011-es évben – akkor 827 457 utast regisztráltak – sem utaztak annyian hozzánk és tőlünk repülőgéppel, mint idén júniusban.

Az év eleje óta erőteljes növekedésnek indult a forgalom a Budapest Airport termináljain, nem utolsósorban egy sor új járat elindításának köszönhetően, valamint a meglévő útvonalakon a járatkapacitások növelésével. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nagyobb repülőgépet állítottak be a légitársaságok vagy pedig a napi/heti járatszámokat emelték.

Idén márciusban és májusban is megdőltek a forgalmi rekordok Budapesten, és ha a tendencia folytatódik – nem következik be nagyobb nemzetközi konfliktus a térségben vagy hatalmas kerozinár-emelkedés –, akkor megdőlhet a 2011-es 8,9 milliós utasszám is az év végére.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.