Sokat segítenek a nyári idénymunkák

Évről évre csökken júniustól a regisztrált álláskeresők száma az idénymunkának köszönhetően.

VZ
2014. 07. 12. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hozzátette: májusban közel 38 ezer regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván, 39 százalékuk alapfokú, 55 százalékuk középfokú iskolai végzettséggel rendelkezik, a fennmaradó kis hányad felsőfokú oklevelet szerzett. A téli átmeneti közfoglalkoztatási program befejezését követően Pest megye térségéből közel 5 ezren kapcsolódnak be az újabb programba, ennek keretében olyan feladatokat is ellátnak, mint a szemétszedés, a bozótirtás, a parlagfű elleni védekezés, a tereprendezés. Többen növényültetéssel, parkgondozással, zöldség- és növénytermesztéssel, illetve egyéb mezőgazdasági munkákkal segítik az érintett településeket – magyarázta Hágen Tímea.

Pest megyén belül a 15 településből álló monori járásban nyáron a 16–25 éves korosztályban különösen vonzó diákmunka a legnépszerűbb – mondta Sárközi Zsolt, a járási hivatal munkaügyi kirendeltségének vezetője. Az önkormányzatok főként irodai teendőket, illetve szabadtéri takarítást, tisztogatást bíznak a fiatalokra. Jelenleg 200-an dolgoznak, de a létszám a duplája is lehetne, ha több pénz jutna a megyei keretből – fogalmazott a kirendeltségvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.