Sosem áramlott még ennyi pénz Győrbe

2010 óta csaknem 70 milliárd forinthoz jutott az önkormányzat és a helyi cégek.

BLM
2014. 07. 23. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októberre elkészül a 3,2 milliárdos támogatást elnyerő új uszoda, már zajlanak a 4,9 milliárdnyi támogatással készülő multifunkcionális csarnok munkálatai, a belváros fejlesztésére 1 milliárdot, Újváros negyedére 1,3 milliárdot nyert el az önkormányzat, míg az egyik fontos közlekedési folyosó, a Baross híd felújítása 1,4, az Audi Hungaria Iskola fejlesztése pedig 1,2 milliárd forintos forrást nyert el – sorolta a politikus.

A gazdaságélénkítés eszközeiről szólva Simon Róbert Balázs kiemelte: a város képviselő-testülete tavaly 2-ről 1,8 százalékra csökkentette a helyi iparűzési adó mértékét, ez „szinte egyedülálló Magyarországon”, hiszen Győrön kívül egyetlen olyan megyei jogú város van, amely nem 2 százalékon tartja ezt. Szavai szerint Borkai Zsolt polgármester személye és a Fidesz–KDNP önkormányzattal közös nyolcéves tevékenysége a garancia arra, hogy a város az októberi önkormányzati választások után is töretlen fejlődési pályán marad.

Borkai Zsolt polgármester arról beszélt, hogy Győr mára az ország gazdasági fejlődésének egyik motorjává vált, ahol nem a munkanélküliség lejjebb szorítása a fő feladat, hanem az, hogy elegendő megfelelően képzett szakembert találjanak a helyi vállalkozások számára.

Az októberi választások egyik fő célja, hogy a nyolc éve megkezdett munkát tudja folytatni az önkormányzat, céltudatosan építve a várost és környéket – mondta a városvezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.