Stratégiai megállapodás Budapest és a ferihegyi repülőtér között

Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója írta alá a dokumentumot.

NT
2014. 07. 01. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel kedden közölte: Tarlós István főpolgármester és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója arról állapodott meg, hogy a „Budapest 2030” hosszú távú városfejlesztési koncepció céljaival összhangban fejlesztik egyebek mellett a főváros, a térség és a repülőtér infrastruktúráját. A dokumentumot hétfői ülésén hagyta jóvá a Fővárosi Közgyűlés.

A közlemény szerint a felek együttműködnek a Budapestről induló új járatokhoz kapcsolódó gazdaságfejlesztési tárgyalásokon és közösen szorgalmazzák új járatok indítását. A főváros és a repülőtér együttműködik a budapesti turisztikai és kulturális programok előkészítésében és megvalósításában, illetve közös programot dolgoznak ki találkozók, konferenciák és kiállítások Budapestre hozatalára.

A megállapodás ezek mellett rögzíti, hogy a főváros és a repülőtér kész közösen indulni olyan nemzetközi vagy hazai pályázatokon, amelyek a repülőtér térségének gazdaságfejlesztését és a teljes dél-pesti régió területi fejlesztését szolgálják. Vállalják, hogy együttműködnek a jogszabályok megalkotását, megváltoztatását szolgáló javaslatok kidolgozásában, illetve a kormányzati intézkedést igénylő kezdeményezések előkészítésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.