Szárnyal a Richter

A cég konszolidált nyeresége 45,3 százalékkal nőtt 2014 második negyedévében az előző év azonos időszakához képest.

LM
2014. 07. 31. 8:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második negyedév eredményét jelentősen javította a pénzügyi tevékenység pozitív szaldója, míg a 8,79 milliárd forintos üzemi eredmény 40,4 százalékkal elmaradt az előző évi bázistól.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a társaság árbevétele 6,1 százalékkal 86,38 milliárd forintra csökkent az április–júniusi időszakban.

A Portfolio.hu által készített konszenzus szerint az elemzők átlagosan 12,7 milliárd forint nettó profitot, 10,6 milliárd forint üzemi eredményt és 89 milliárd forint árbevételt vártak a második negyedévre.

Az év első hat hónapjában 174,9 milliárd forint árbevétel mellett 23,16 milliárd forint nyereséget ért el a Richter, a bevétel 1,7 százalékkal, a nyereség 18,9 százalékkal marad el a tavalyi első fél év számaitól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.