Több mint 1,3 milliárd euró érkezett hazánkba

Ennyit utalt az EB április 15-e óta.

MNO
2014. 07. 22. 15:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A helyettes államtitkárság a 444.hu kedden publikált írására reagált, amely szerint a magyar kormány egyetlen számlát sem küldött el Brüsszelnek április óta; az Európai Bizottság továbbra is vizsgálja a magyar intézmények átalakítását, és fenntartja magának a jogot, hogy ha kapna számlát, akkor azt ne fizesse ki.

A Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkársága dátum szerint – április 16-a és július 3-a között – harminc tételt sorol fel táblázatában az uniós kifizetésekről hozzátéve, hogy az idei évben ezzel együtt már több mint 1,8 milliárd eurónyi támogatás érkezett.

A Miniszterelnökség arra utasította a Magyar Államkincstárt, hogy minden, április 15-e után keletkezett számlát még a hónap végéig küldjön ki Brüsszelnek – nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a Klubrádiónak. Hozzátette: befejeződött az Európai Bizottság által indított vizsgálat, nemcsak a januári, az NFÜ megszüntetését érintő, hanem az is, amelyik a közreműködő szervezetek minisztériumokban való olvasztására vonatkozott. A vizsgálat semmi olyan megállapítást nem tartalmaz, ami okot adna arra, hogy a kormány újranyissa az intézményi kérdéseket – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.