Több mint harmincmilliárdért vesz kamionokat a Waberer’s

1300 új, Euro 6-os motorú kamionról van szó, amik még kevesebbet fogyasztanak, mint a jelenlegi flotta.

NT
2014. 07. 10. 18:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új nagy Mega pótkocsik a kisebb típusnál 5 százalékkal nagyobb befogadóképességgel rendelkeznek, változatlan üzemanyag-felhasználás és közlekedésterhelés mellett – írja a Waberer’s a közleményben, hozzátéve, hogy jelenleg tenderezteti az eszközök lehetséges szállítóit, nyáron történik a kiválasztás.

A kisebb ökológiai lábnyomot hagyó Euro 6-os motorú vontató beszerzése része annak a fejlesztésnek, amely során a társaság tavalyi 452 millió eurós árbevételét 2020-ig kétszeresére növelné. A fuvartársaság európai terjeszkedése részeként leányvállalatot alapított idén tavasszal Franciaországban és további cégek létrehozása áll küszöbön az Egyesült Királyságban és Hollandiában is – tájékoztatott a közleményben a Waberer’s.

A kormány tavaly kötött stratégiai megállapodást a céggel, Orbán Viktor a Waberer’s International Zrt. 500 új nyerges vontatójának átadásán a cég soroksári telephelyén azt mondta: szükség van ilyen cégekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.