Tovább bővült a posta csomagautomatáinak száma

Július végén 9 új automatát állítottak üzembe az egyik áruházlánc üzleteinél, így már országszerte 35 működik.

MNO
2014. 07. 31. 15:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Posta májusban a nemzetközi irányokat követve, a hazai logisztikai cégek közül elsőként a forgalmas budapesti csomópontokon és a nagyobb vidéki városokban 26, csomagokat kiadó automatát állított üzembe. Ez jelentősen megkönnyíti a csomagátvételt, hiszen 0–24 órában, sorban állás nélkül elérhető – írták.

Július végén Budapesten 2 új helyszínnel bővült az átvételi lehetőség, így már 10 helyszínen üzemel csomagautomata a fővárosban. Debrecenben, Miskolcon és Szegeden egyaránt kettőre bővült a számuk, és ebben a fejlesztési ütemben telepítettek Egerbe, Szombathelyre, Kecskemétre és Sopronba is automatákat.

A Magyar Posta az igénybevételtől függően további csomagautomaták telepítését tervezi. A közlemény szerint az e-kereskedelem bővülésével a cég stratégiai célja, hogy a csomagküldési piac legjelentősebb szereplője maradjon. A társaság az elmúlt időszakban ezért rugalmasabbá tette a küldeményátvételt: igény esetén szombaton is házhoz viszi a csomagokat, illetve folyamatosan bővíti alternatív átvevőpont-hálózatát. Az ügyfelek ma már összesen több mint 2700 helyen vehetik át a csomagokat.

Tavaly minden eddigi rekordot megdöntve, a Magyar Posta által kezelt csomagküldemények száma csaknem 11,5 millió darab volt, ami több mint 10 százalékos emelkedést jelent a 2012-es évhez képest. A csomagautomata általi kézbesítésről bővebb információ az automaták hivatalos weboldalán: www.csomagautomata.hu, illetve a www.postapont.hu oldalon olvasható.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.