Új, grandiózus csarnokot kapott a GE

Egy 11 ezer négyzetméteres, 4,5 milliárd forintba került új üzemcsarnokot adott át a Wing Zrt. a fóti üzleti parkjában.

NT
2014. 07. 29. 11:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wing a GE megbízásából, annak hosszú távú bérleti szerződése alapján 8 hónap alatt építette az új csarnokot, így az üzleti parkban már 17,5 ezer négyzetméter ipari ingatlan területet bérel a GE. A mostani beruházás – 272 millió forintos uniós támogatás mellett – 4,5 milliárd forintba került. A projekt finanszírozója az Unicredit Bank volt.

Az új csarnokban készülnek a GE gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlőegységei, illetve az üzemi területek mellett irodák és raktárak is épültek. A fejlesztéssel csúcsszínvonalú gyártóbázis valósult meg – áll a közleményben.

Az új csarnok átadásával a GE már 17,5 ezer négyzetméteren végzi tevékenységét a fóti ipari parkban. Ennek a teljes beruházási értéke 7 milliárd forint volt. A területen több mint száz új munkahely jött létre.

Az East Gate Business Parkban – a klasszikus logisztikai parkokkal ellentétben – elsősorban gyártó- és termelőüzemek képviseltetik magukat, de azért megtalálhatók az irodai és raktári szolgáltatók is. Az üzleti park 36 hektáros területén eddig összesen 78 ezer négyzetméternyi csarnokterület épült fel, ami 140 ezer négyzetméterre fog bővülni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.