Varga: Eszük ágában sincs a bankoknak kivonulni

A nemzetgazdasági miniszter szerint a bankok házon belül meg tudják oldani adódó problémáikat.

BuL
2014. 07. 28. 5:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kerül veszélybe a bankrendszer a devizahiteles mentőcsomag miatt, és a pénzintézeteknek eszük ágában sincs kivonulni az országból – mondta a Világgazdaságnak adott, hétfőn megjelent interjújában Varga Mihály.

A nemzetgazdasági miniszter kiemelte, ha kell, akkor az anyabankoktól kapnak forrást, vagy saját kereteiken belül rendezik a számlát a bankok. Szerinte a bankadót akkor lehet átgondolni, ha lesznek plusz források a gazdaság növekedéséből.

Arról is beszélt, hogy nem az Európai Bizottság kérésére döntöttek a 110 milliárd forintos költségvetési tartalékolásról, hanem azért volt szükség a nemrég bejelentett intézkedésekre, mert „a tervezett szint szélén, három százalék körül lesz a deficit”. A zárolást év végén akár fel is oldhatják – vélte a tárcavezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.