Az ukrán válság a hazai turizmust is érintette

Az oroszok elmaradása ellenére jól teljesít az iparág.

LM
2014. 08. 12. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár a lapnak elmondta, az orosz turisták júniusban 3 százalékkal, az első fél évben pedig 11,7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a hazai szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában, ám ez kevesebb, mint amire számítottak, abban bíznak, hogy az orosz–ukrán konfliktus nem érinti drámaian az orosz beutazó turizmust.

A lap írása szerint a rubel gyengülése drágítja a kiutazást, számos orosz utaztató cég ment csődbe a közelmúltban, mert nem tudta teljesíteni a korábbi megállapodásait, a helyzet a városlátogató és a családi utazásokat érintette különösen rosszul.

Az események ellenére Európán belül Magyarország – az egészségturizmusnak köszönhetően – tudja tartani korábbi pozícióit, az orosz vendégek nagyra tartják a hazai balneológiai szaktudást – mondta a lapnak a helyettes államtitkár.

Az ország első számú ágazatává lehet a turizmus – hangzott el korábban a Lánchíd Rádióban. A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint ez 2020–2025 között következhet be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.