Csúcstechnikával ellenőrizhetjük a menetrendet

Elkészült az integrált utastájékoztatási és forgalomirányítási rendszer a békéscsabai székhelyű Körös Volánnál – tájékoztatta a cég az MTI-t szerdán.

NT
2014. 08. 13. 19:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházás költsége 491 millió forint volt, ebből az EU-támogatás összege 437 millió forint, a saját forrás 64 millió forint – ismertették a közleményben. A fejlesztésnek köszönhetően a Körös Volán utasai az autóbuszokon és a megállóhelyeken kijelzőkön kapnak pontos tájékoztatást a járművek útirányáról, indulási idejéről és a váratlan forgalmi változásokról.

A beruházás keretében a megye területén 12 webes információs terminált telepítettek, és 200 járművet láttak el fedélzeti utastájékoztatókkal. A buszmegállók egyedi azonosító kódot kaptak, a kódszámmal az utas SMS-ben kap tájékoztatást a megállót érintő járatok végállomásáról és az indulás aktuális idejéről.

A közlekedők interneten és mobiltelefonon is lekérdezhetik az aktuális információkat a helyi és helyközi járatokról az információs terminálok és megállóhelyi táblák környezetében telepített WiFi Hotspotok segítségével.

A beruházás részeként a gyulai és orosházi pályaudvar zöldterületeit is felújították – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.