Ebben nagyon bíznak Tolnában

A megyei termálfürdők remélik, hogy elérik a tavalyi forgalmat.

KA
2014. 08. 02. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tamási termálfürdő első féléves forgalma a tavalyinál valamivel jobban alakult, az első hat hónapban hétezerrel több vendég volt, mint 2013 hasonló időszakában – mondta Róth Zoltán, a fürdő vezetője az MTI-nek. A tavalyi teljes évben 160 ezer vendéget fogadó fürdőben arra számítanak, hogy a gyengébb júliusi forgalom után augusztusban több vendég lesz. A 2011-ben 1,4 milliárd forintos beruházással átépített létesítmény vendégköre főleg belföldi, a fürdővezető közlése szerint 8-9 százalék a német nyelvterületről érkező látogatók aránya.

A dombóvári Gunarasfürdő hideg és gyógyvizes medencéket is működtető strand forgalmáról a Gunaras Zrt. nem közölt adatokat; Kormos László, a társaság értékesítési munkatársa arról számolt be, hogy az időjárás miatt eddig valamivel kevesebb volt a fürdővendég, mint tavaly, ezért néhány alkalommal ingyenes belépéssel igyekeztek növelni a forgalmat.

A 2012-ben 1,3 milliárd forintos ráfordítással elkészült szekszárdi strand- és élményfürdőben július közepén köszöntötték a 25 000. látogatót. Kővári Ildikó, az üzemeltető Szekszárdi Víz- és Csatornamű Kft. kommunikációs munkatársa elmondta: a főként a tolnai megyeszékhelyről és környékéről – de a szomszédos megyékből is – érkező kisgyermekes családok, hétköznap 1000, hétvégi napokon átlagosan 2000 vendég keresi fel a családbarát fürdőt, és abban bíznak, hogy az idén sikerül meghaladni a tavalyi 60 ezer fős forgalmat.

A szintén 2012-ben több mint 400 millió forintos forrásból megépült bonyhádi termálfürdőnek az idén a júliusi változékony időjárás miatt kevesebb látogatója volt – mondta Bölcsföldi Zoltán, a létesítmény vezetője. Hozzátette, hogy a Völgységben népszerű fürdőt hét közben naponta 300-an, hétvégenként napi 600-an keresik fel. A szezonálisan nyitva tartó fürdőben az elfogadhatónak tartott évi 20 ezer fős forgalmat szeretnék elérni – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.