Egymilliárdból rázzák fel Csongrád megyét

Százhúsz Csongrád megyei cég nyert több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást az idén a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait segítő pályázatán – közölte Juhász Tünde kormánymegbízott pénteken Szegeden.

NT
2014. 08. 15. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztések 518 új munkahely létrehozását teszik lehetővé az év végéig, és további kétezer ember foglalkoztatását garantálják a következő két esztendőben – mondta a kormánymegbízott, az egyik nyertes cég pályázati támogatással kialakított új belvárosi élelmiszerüzletében tartott sajtótájékoztatón.

Juhász Tünde közölte, az NGM több éve rendszeresen meghirdetett támogatási formája rendkívül népszerű, a januárban 13 milliárd forintos keretösszeggel kiírt pályázatra szánt forrást júliusban 3 milliárd forinttal meg kellett emelni.

Bakos László, a megyei munkaügyi központ általános igazgatóhelyettese elmondta, Csongrád megyében 2012 óta megduplázódott a munkahelyteremtő beruházásokra benyújtott sikeres pályázatok száma és az odaítélt támogatás is. A szakember szerint ez a növekvő beruházási kedv mellett a feltételek könnyítésének is köszönhető.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a megyében a pályázati támogatás a beruházások összköltségének akár 70 százalékát is fedezheti. Az idén sikerrel pályázó vállalkozások között a legtöbb kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik, de a cégek között szép számmal akadt az építő-, a fa- és az élelmiszeripar területén működő is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.