Eladhatók az INA-részvények

Egy bírósági döntés kimondta, hogy nem rendelik el az INA-részvények eladásának korlátozását.

KG
2014. 08. 26. 10:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a 2014. augusztus 16-i döntés és annak részletei bizalmasak, a Mol a törvényi követelményeknek megfelelően ezt a korlátozott információt nyilvánosságra hozza annak érdekében, hogy helyreigazítsa a médiában megjelent téves állításokat – áll az olajtársaság közleményében.

A Mol és a horvát kormány között tavaly szeptember óta folynak egyeztetések az INA horvát olajipari vállalat jövőjéről, de emellett mindkét fél nemzetközi jogi fórumhoz is fordult a tulajdonosi viták rendezése érdekében.

A választottbírósági eljárást a horvát kormány indította a Mol ellen 2014. január 17-én, miután a Mol nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a washingtoni székhelyű Világbank Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) a horvát kormány ellen 2013. november 16-án. Az ICSID eljárása továbbra is folyamatban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.