Emiatt félnek legjobban a hazai cégek

A biztonsági kihívások miatt aggódnak leginkább a mobileszközök használatával kapcsolatban a vállalatok.

BuL
2014. 08. 09. 12:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belső vállalati rendszerekhez és az ügyfelek kiszolgálásához kapcsolódó mobileszközök, táblagépek, okostelefonok és rajtuk futó alkalmazások száma jelentősen megnőtt az utóbbi időben, a következő években pedig tovább fognak terjedni – mutatnak rá a felmérést készítő szakértők.

A válaszadók 93 százaléka szerint az adatvesztés és az adatbiztonság sérülése a legnagyobb veszélyforrás. Ennek megfelelően a jövőben jobban akarnak koncentrálni a mobileszközökön tárolt adatok titkosítására, a központi frissítésekre és hibaelhárításra, továbbá az adatok távoli letörlésére és a funkciók zárolására – derül ki a felmérésből.

A megkérdezett vállalatok egyértelműen elkötelezettek a mobilalkalmazások használata iránt, de arra számítanak, hogy a mobileszközökkel és alkalmazásokkal kapcsolatos kiadásaik két éven belül több mint másfélszeresére fognak nőni.

A felmérés szerint a közép- és nagyvállalatok 35 százaléka havonta, majdnem ugyanennyi pedig negyedévente frissíti alkalmazásválasztékát. A válaszadók négyötöde azzal számol, hogy a következő két évben még sűrűbb frissítésekre lesz szükség, és ez növeli a kiadásokat.

A vállalati alkalmazások 44 százaléka belső fejlesztésű, 31 százalékát külsős céggel készítette, negyedét pedig vásárolták a cégek.

A kutatásból kiderül: főleg a pénzügyi szolgáltatási és a kiskereskedelmi szektorban működő cégek járnak élen a mobilalkalmazások használatában és ügyfeleik ilyen módon történő kiszolgálásában. A következő években leginkább a termelőipari és közműszolgáltató cégeknél fog megnövekedni a mobileszközök használata, részben behozva a mostani lemaradást – jegyzik meg a kutatás készítői.

A felmérést 2014. január-februárban, világszerte több mint négyszáz közép- és nagyvállalat informatikai felsővezetőjének megkérdezésével készítette a CIO Marketing Services és a Triangle Publishing Services Co. Inc. az Oracle megbízásából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.