Fehéroroszország felé nyitnának a lengyelek

Élelmiszer-feldolgozó üzemeket tervez létesíteni Fehéroroszországban Lengyelország.

PR
2014. 08. 25. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagy erőfeszítéseket teszünk új piacok nyitására, például Kanadában és az Egyesült Államokban, de érdeklődünk közelebbi, fehéroroszországi kapcsolatok iránt is” – mondta a miniszter az interjúban.

„A fehérorosz partner viszont azt a feltételt szabta számunkra, hogy ne a termékeinket vigyük az országba, hanem beruházást és technológiát” – tette hozzá, megjegyezve, hogy amennyiben lengyel mezőgazdasági alapanyagokat dolgoznának fel Fehéroroszországban, akkor a késztermékeket az ottani partner a belső piaci értékesítés mellett Oroszországba is exportálhatná.

„Közös vállalatok létrehozását tervezzük, és a lehetséges beruházásokról megkezdett tárgyalásoktól már a közeljövőben konkrét eredményeket várunk” – mondta Marek Sawicki.

Lengyel alapanyagok fehéroroszországi feldolgozása nagyon is reális elképzelés – mondta Aljakszandr Jarasuk fehérorosz mezőgazdasági szakértő a PAP hírügynökségnek. A megoldás keretében szerinte lehetőség nyílna lengyel gyümölcs- és zöldségalapanyagok feldolgozása mellett húsipari és halászati termékek előállítására is Fehéroroszországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.