Fejleszt a magyar cég

A különböző gépeket, építőipari berendezéseket forgalmazó Sharf Hungária új telephelyet épít Tatabányán.

BLM
2014. 08. 23. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Somogyi Ferenc tájékoztatása szerint a beruházás költsége csaknem 120 millió forint, az összeg felét támogatásként, uniós pályázaton nyerték el. Az új telephelyet a tatabányai ipari park közelében építik fel, egy olyan területen, ahol már több vállalkozás megtelepedett. A könnyűszerkezetes épület alapterülete 860 négyzetméter lesz, s várhatóan 2015 márciusáig elkészül.

A Sharf Hungária száz százalékig magyar tulajdonban lévő cég, 1990-ben német leányvállalatként kezdte meg működését Tatabányán, bányagépek forgalmazásával. A jelenlegi ügyvezető 1999-ben teljes körű tulajdont szerzett a vállalkozásban.

A társaság öt főt foglalkoztat, a létszám az új telephely átadásával hárommal bővül. A cég 2013-as árbevétele csaknem 200 millió forint volt, a jövőben jelentős bővülésre számítanak, mert a válság előtti öt évben az árbevétel átlagosan 500 millió forint körül alakult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.