Gyorsabban fizetnek a cégek

Egy felmérés szerint javult a számlafizetési fegyelem Magyarországon. A számlák 65 százalékát időben kifizetik.

BLM
2014. 08. 19. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap számára készített elemzés adatait ismertetve azt írták: Magyarországon az első fél évben a cégek számláik 65 százalékát fizették ki időben, míg egy éve ez az arány 60 százalék volt.

Az átlagos fizetési határidő 27 nap volt, míg egy évvel korábban átlagban 29, ezt mutatja a cég évente 1,5 millió számla adatait feldolgozó fizetésitapasztalat-programja. A fizetési késedelmeknél is javult a helyzet, most az átlagos fizetési késedelem 17 nap, három nappal kevesebb, mint egy évvel korábban volt.

A program adatai alapján a cégek átlagosan a számla kiállítását követően 44 nap után jutottak pénzükhöz (ez az átlagos fizetési határidő és az átlagos késedelem összege). Az átlagot azonban jóval meghaladó ez az idő egyes iparágakban – jegyzik meg, kiemelve az építőipart, ahol a 60 napot is eléri az átlagos várakozási idő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.