Hízik a Toyota, nézzük a számokat!

Az elemzői várakozásokat meghaladó eredményt ért el a Toyota pénzügyi évének első negyedévében az egy évvel korábbinál magasabb forgalom mellett.

BuL
2014. 08. 05. 10:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Toyota Motor Corp. április–júniusban 6,39 ezer milliárd jen, az egy évvel korábbinál 2,2 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett üzleti eredményét 4,4 százalékkal, 692,73 milliárd jenre, adózott eredményét 4,6 százalékkal, 587,77 milliárd jenre (259 milliárd forint) növelte.

A Thomson Reuters üzleti hírszolgálat által megkérdezett szakértők alacsonyabb, átlagosan 637,3 milliárd jen üzleti eredményt jeleztek előre.

Japánban a Toyota eladásai az első negyedévben, az áfaemelés miatt, 4,6 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest. Európában és Észak-Amerikában azonban 9,2, illetve 7,3 százalékkal növekedtek.

A jövő márciussal záró folyó pénzügyi évre vonatkozó eredmény-előrejelzésén a Toyota nem változtatott, 25,7 ezer milliárd jen, az előző évivel megegyező értékesítési árbevételre, 2,3 ezer milliárd jen, 0,3 százalékkal magasabb üzleti eredményre és 1,78 milliárd jen, 2,4 százalékkal alacsonyabb adózott eredményre számít. A Toyota éves eredmény-előrejelzésében a dollárra 101 jen, az euróra 136 jen átlagárfolyamot feltételez.

A Toyota a múlt héten közölte, hogy az év első (naptári) felében 5,1 millió járművet értékesített világszerte, szemben a Volkswagen 4,97 milliós és a General Motors 4,92 milliós eladási számával. Az idén a Toyota 10,22 millió autót tervez értékesíteni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.