Hódítani indul a magyar fejlesztés

A kiskőrösi Masina Gépgyártó Kft. egy számítógép-vezérelt takarmánykeverőt fejlesztett ki.

LM
2014. 08. 12. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A projekt 2012-ben indult, és 2014-ben fejeződött be, a gép teljesen új alapokra helyezi a takarmánykeverés technológiáját. Az eddigi térfogatáramos helyett tömegáramos mérési és adagolási elven működik, így az eddigieknél jóval homogénebb takarmány előállítása lehetséges. Az automatikus és folyamatos keverésnek köszönhetően nincs átállási idő, a konstrukció biztonságos működést tesz lehetővé, a számítógépes vezérlésnek köszönhetően automatikus a receptúrák szerinti adagolás és a dokumentálás.

A projekt az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A több mint 60 főt foglalkoztató társaság 2012-es bruttó árbevétele 649 millió forint volt, melyből 292 milliót exportból ért el. A cég 2013-ban 847 millió forintra tudta növelni árbevételét, ebből 369 millió volt az exportértékesítés. 2012-ben 22 millió forint adózott eredményt produkált a kft., ezt 2013-ban 52 millió forintra tudta növelni.


Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.