Iparterület alakult Kerekegyházán

A Delta Iparterület a növekvő kecskeméti igények kielégítését segíti.

LM
2014. 08. 11. 14:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tünde, a cég gazdasági referense elmondta: a kecskeméti vállalkozás az Új Széchenyi Terv keretében a tulajdonában levő, ipari besorolású ingatlanjait fejlesztette annak érdekében, hogy azokat piacképessé tegye.

A Delta Iparterület a növekvő kecskeméti igények kielégítését segíti, a fejlesztési terület zöldmezős övezet, 82 976 négyzetméter. Itt termelő infrastruktúra- és alapinfrastruktúra-, valamint szolgáltatásfejlesztést valósított meg a kft.

Az előzetes piaci felmérések szerint a beruházást követő harmadik év végére 7 vállalkozás települ ide, a vállalkozások által foglalkoztatott létszám eléri a 17 főt.

A Mercedes-Benz kecskeméti gyára a 2012-es 0,9 milliárd euró nettó árbevétel után 2013-ban 2,1 milliárd euró nettó árbevételt ért el. Az üzemben tavaly 109 ezer autó készült, a létszám a 2013 év végi 3200-ról az idén május végére 3500-ra nőtt. A CLA modell iránti kereslet miatt a gyárban május 5-én indult be a harmadik műszak.

 

A kft. fő tevékenysége az egyéb speciális szaképítés, ezen belül elsősorban ipari létesítmények, termelőüzemek, gyártócsarnokok építése, átalakítása és felújítása, ipari padlók kivitelezése. A cég 2012-ben 4,9 milliárd forint árbevételt ért el, amit 2013-ban 6,9 milliárd forintra növelt, adózott eredménye 325 millió forintról 678 millió forintra emelkedett.

A 2013-as árbevételt alapvetően meghatározta az, hogy a Kecskeméten zöldmezős beruházással új gyárat és kutatóközpontot épített Knorr-Bremse a kft.-t választotta a közel 4 milliárd forintos fejlesztés generálkivitelezőjének. A cég részt vett az M0-s körgyűrű, valamint a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér építésében is.

A kft. tulajdonosa Versegi János kecskeméti vállalkozó, aki 1985-ben alapította a társaságot. Ma közel 90 a társaság állandó dolgozóinak a létszáma. Az alkalmazottak 65 százaléka fizikai, 35 százaléka irodai és mérnöki beosztásban dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.