Júniusban gyorsult a mezőgazdasági árak csökkenése

Júniusban tovább gyorsult a növényi termékek termelői árának csökkenése, és a májusi 14,9 százalékos árcsökkenés után 15,8 százalékkal kellett kevesebbet fizetni értük, mint egy évvel korábban. Lassult az élő állatok és állati termékek felvásárlási árának növekedése, 1,9 százalékos volt a tizenkét havi drágulás a májusi 2,3 százalékos adat után.

MNO
2014. 08. 15. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összességében a mezőgazdasági termékek felvásárlási ára 9,8 százalékkal volt alacsonyabb, mint tavaly júniusban – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal. A gabonafélék árcsökkenése megtorpant, 15,9 százalékosra lassult a májusi 17,0-ről, a burgonya áresése viszont megugrott júniusban: 45,4 százalékkal volt olcsóbb, mint egy éve, májusban még 19,3 százaléknál tartott az áresés.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.