Kína és Skandinávia pörgette a győri üzemet

Jó évet vár az Intersnack Magyarország Kft.

LM
2014. 08. 15. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég tavaly 11,3 milliárd forint nettó bevételt ért el az előző évi 10,4 milliárd forint után, a növekedés a belföldi piacon bevezetett új termékek sikerének, valamint a növekvő kivitelnek, különösen a skandináv és kínai piac bővülésének volt köszönhető. Az export az árbevétel mintegy 35 százalékát teszi ki.

Az Intersnack Magyarország győri gyárában a magyar malmi búza 1 százalékát, vagyis 12,5 ezer tonna gabonát dolgoznak fel. A búzán kívül fűszerpaprika-őrleményt, napraforgóolajat és kukoricadarát vásárol a társaság Magyarországon, összesen másfél milliárd forintért.

A Chio termékeket is gyártó cég több mint 8 ezer tonna ropit és perecet készít az idén a győri gyárban. A gyár Európa 22 országa mellett Kuvaitba, Brazíliába, Dél-Afrikába, Dél-Koreába és az Egyesült Államokba is szállít.

Az Intersnack idei fejlesztésével 16 ezerről 19 ezer tonnára emelte győri gyárának éves kapacitását, két új sóspálcika-sütősor kezdte meg működését áprilisban. Az 1 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 30 új munkahelyet teremtettek, így már közel 400-an dolgoznak a cégnél – tájékoztatott Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország ügyvezetője.

A cég közölte azt is: az Intersnack győrszentiváni snacksütő üzeme az idén egy tonna búzát ajánlott fel a Magyarok Kenyere programnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.