Leminősítették Ukrajnát

Ukrajna „CCC” államadós-besorolása a legrosszabb szuverén osztályzat egész Európában.

TK
2014. 08. 22. 23:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő az európai és az amerikai piaci zárások után, pénteken késő este Londonban közölte, hogy az eddigi „B mínusz”-ról „CCC”-re rontotta Ukrajna hrivnyában kibocsátott hosszú lejáratú szuverén adósságának osztályzatát. A cég a lépéssel az ukrán állami devizaadósság „CCC” besorolásával azonos szintre süllyesztette a hazai valutában fennálló államadósság minősítését. A devizaadós-besorolást a Fitch Ratings megerősítette.

Ukrajna „CCC” államadós-besorolása a legrosszabb szuverén osztályzat egész Európában. A „CCC” minősítési kategória már rendkívüli törlesztési kockázatokra figyelmezteti a befektetőket az érintett adóssal kapcsolatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.