Nagy az érdeklődés a volt Nokia-dolgozók iránt

Több mint ötven cég jelentkezett az állásbörzére.

LM
2014. 08. 19. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap keddi számában László Zoltán, a komáromi Nokia-gyár vasas-szakszervezeti alapszervezetének vezetője megerősítette, hogy több mint ötven vállalat jelentkezett arra az állásbörzére, amelyet a helyi szakszervezet szervez szeptember második hetére.

A szakszervezeti vezető jelezte: van olyan cég, amely 400 dolgozót venne fel, ha elfogadják az általuk kínált feltételeket. Cégneveket nem közölve annyit mondott: a legnagyobb igényeket autóipari és elektronikai profilú vállalkozások fogalmazták meg.

A lap emlékeztet arra, hogy a Nokia felvásárlásával a Microsofthoz kerülő üzemből 1829 ember – köztük 680 szlovák állampolgár – elbocsátását jelentették be július 17-én. A háromlépcsős leépítés szeptemberben kezdődik és novemberben zárul.

A lapátra tett embereknek az Európai Bizottság és a kormány is segítséget nyújt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.