Óriási összeget bukott a Finnair

Tavaly ugyanebben az időszakban 7,5 millió eurós nyereséget ért el.

TK
2014. 08. 15. 15:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vállalat pénteken közölte: bő 20 millió euró (6,3 milliárd forint) veszteséget termelt, szemben a tavaly ugyanebben az időszakban elért 7,5 millió eurós nyereséggel.

A finn állami légicég számára nehézséget okoz többek között a fapados légitársaságok által támasztott konkurencia, a magas üzemanyagárak és az erős euró. Emellett gondot jelent az is, hogy a szilárd szakszervezeti ellenállás miatt a tervezettnél lassabban halad a költségek csökkentése. 2010 óta évi 176 milliót sikerült megtakarítani, a cél 200 millió euró, ezt várhatóan az idén év végére érik el.

A Finnair kilátásait tovább rontja, hogy Oroszország kitilthatja a légteréből az európai uniós légitársaságok gépeit. A finn légitársaság ugyanis az elmúlt években az üzleti struktúra átalakítása keretében kibővítette ázsiai járatait, ezért nagyon sok gépe átrepül Szibéria fölött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.