Összehívnák a magyar–orosz kormányközi bizottságot

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara magyar–orosz tagozata szerint célszerű lenne összehívni a magyar–orosz kormányközi bizottság ülését.

KG
2014. 08. 08. 11:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth Imre szerint az orosz gazdasági kapcsolatokat érintő szankciók sokkal keményebb hatással lesznek az üzleti kapcsolatokra, az Európai Unióra és a magyar gazdaságra, mint ahogyan azt az elemzők várják.

A tagozat elnöke hangsúlyozta: fennáll a veszélye annak, hogy a szankciók bevezetésével üzleti kapcsolatok szakadnak meg, szünetelnek, nehéz lesz a jelenlegi helyzetet visszaállítani.

 

 

Az orosz lépés hátrányosan érintheti mind az európai uniós termelőket és exportőröket, mind az oroszországi fogyasztókat; a moszkvai kormány döntése negatívan hathat a prosperáló magyar–orosz kétoldalú gazdasági, illetve az EU–orosz kapcsolatokra is – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium csütörtökön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.