Sajtot a sajtútról

Megépült a Magyar Sajtút Hálózat első állomása a Nógrád megyei Szente községben.

BM
2014. 08. 09. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létesítmény a hagyományos tejfeldolgozás újraélesztése mellett az idegenforgalom céljait is szolgálja. A családi gazdaság termékei – tehéngomolya, orda, különböző ízesítésű félkemény és kamamberjellegű sajtok, egyéb tejtermékek – mellett a környék más kistermelőinek kézműves-élelmiszerei, lekvárok, szörpök, méz és mézes készítmények is helyet kaphatnak a boltban. Fontos szempont az is, hogy a tejfeldolgozás felelevenítésével új munkahelyeket teremtenek a 300 lakosú községben.

Kovács László, a Sajtkészítők Egyesületének elnöke a helyszíni bejáráson elmondta, hogy országosan 15-20 állomás megépítését tervezik a sajtúton, a szentei ezek mintalétesítménye lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.