Sokan eltitkolták bevételeiket

Az adóellenőrök a kereskedők kétharmadánál találtak szabálytalanságot a főváros két népszerű távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjában.

MNO
2014. 08. 27. 10:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti „forró drótot”, a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket – írja a közlemény.

A pénzügyőrök szerzői joggal védett, illegálisan forgalmazott árut is találtak. Voltak olyan kereskedők, akik egy nap kétszer is megbuktak, így üzleteiket a NAV minimum 12 napra bezárja. A revizorokhoz csatlakozó végrehajtók több adótartozótól összesen több mint 11 millió forint készpénzt és árukészletet foglaltak le.

Az ellenőrzések folytatódnak, így azon túl, hogy a mulasztáson ért árusok magas bírságra számíthatnak, ismételt jogsértés esetén üzletük bezárását is kockáztatják – írja a NAV.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.