Sziget: betartják a szabályokat

Összesen egy kereskedő nem adott nyugtát az ellenőrzések során, ellene eljárást indítottak.

NT
2014. 08. 14. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő óta összesen 79 vendéglátóipari egységet ellenőriztek próbavásárlásokkal a fesztiválon, és mindössze egy esetben fordult elő, hogy nem adott nyugtát a kereskedő, ami miatt hatósági eljárást indított a hivatal – ismertette a tapasztalatokat az NFH szóvivője. Hozzátette: az ellenőrzések egynegyede során a helyszínen pótolható kisebb hiányosságok fordultak elő, jellemzően az árak vagy a üzemeltető adatainak feltüntetésével kapcsolatban.

A szóvivő kiemelte: a pozitív eredmény annak köszönhető, hogy a fesztivál indítását megelőzően, az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tájékoztatást tartottak a fővárosi fogyasztóvédelmi felügyelőség munkatársai a kitelepült vállalkozóknak.

A Szigeten a magyarok mellett brit és francia rendőrök is szolgálatot teljesítenek. Bucsek Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya csütörtökön a Hajógyári-szigeten tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, eddig 33 embert fogtak el a fesztivál helyszínén, nagyrészt kábítószerrel való visszaélés miatt. Az előző év adataival összehasonlítva az elfogások száma jelentősen emelkedett. Mint tájékoztatott, a rendőrség célja az, hogy a fesztiválra érkezők felhőtlenül szórakozhassanak, és úgy érjenek haza, hogy nem jutottak kábítószerhez.

A Szigeten rengetegen vannak, jó a hangulat, a zenei repertoár széles, az MNO ki is nézett egy kicsit, hogy hogyan bulizik a nép, meghallgatta a Queens of the Stone Age minden eddigit felülmúló produkcióját, és megtalálta a hatalmas rendezvény másik arcát is.

Előtte pedig készített egy interjút a főszervezővel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.