Tervezett javítást végeznek a paksi atomerőműben

Egy tervezett beavatkozás keretében a generátor javítását végzik el a paksi atomerőmű kettes blokkjánál, ennek idejére felére csökkentik csütörtökön a blokk teljesítményét – közölte szerdán este Kovács Antal kommunikációs igazgató az MTI-vel.

NT
2014. 08. 27. 20:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A paksi atomerőműnél csütörtökön egy napnál rövidebb, a biztonságot nem érintő beavatkozás során a kettes blokk egyik generátorának karbantartása fog megtörténni. A blokk várhatóan még aznap, a késő délutáni órákra újra működik” – tájékoztatott az igazgató.

A közlemény szerint az áramellátás az ország egész területén biztosított a karbantartási munkálatok alatt. A közlemény kitért arra is: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. minden termeléskieséssel járó beavatkozásnál – így ezen „rutineljárás” esetében is – a közvéleményt a honlapján tájékoztatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.