Tovább szélesítik az M0-st

Az M0-s körgyűrű M7 és M1 autópályák közötti szakaszának kiszélesítését megkezdte a tendernyertes Betonútépítő Zrt. – jelentette be pénteken a helyszínen Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs vezetője.

LR
2014. 08. 15. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az útszakasz jövő őszre befejeződő, 2,7 kilométer hosszban kétszer három sávosra szélesítésének kivitelezési költsége nettó 6 milliárd forint – közölte a kommunikációs vezető. A szóban forgó szakaszon 45 ezer köbméter töltést építenek, a bevágásból 75 ezer köbméter földet termelnek ki. Szeptember elejétől a meglévő bal pályán sávszűkítések lesznek. Marad a kétszer két sáv, de egyes sávok szűkebbek lesznek – hívta fel a figyelmet Loppert Dániel, hozzátéve azt, hogy a sebesség a jelenlegi 80-ról 60 kilométer per órára csökken.

A projekt az Új Széchenyi Terv forrásaiból, az Európai Unió támogatásával valósul meg. A M0-s déli szakaszának ezen a kis részén a munkát eredetileg a Tópark projekt beruházója vállalta, a válság miatt azonban leállt a beruházás, így elmaradt az autópálya szélesítése is. Ezt pótolja most a NIF.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.