Washingtonban perli hazánkat a francia óriás

Perel a Sodexo: a kormány megvédi az Erzsébet-programot.

LM
2014. 08. 23. 12:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szombati számában annyit közölnek, hogy az amerikai bíróság honlapja szerint a Sodexo Pass International SAS kérelmét augusztus 15-én iktatták. A tájékoztatásból nem derül ki, hogy mit követel a francia cég; témaként megadva az étkezési utalvány szerepel.

Ez utóbbiból az újság szerint arra lehet következtetni, hogy az Orbán-kormány által eszközölt átszervezések, illetve az Erzsébet-utalvány bevezetése a perindítás oka. A Sodexo ugyanis egyértelmű vesztese volt a milliárdos magyarországi utalványüzlet állami kézbe vonásának.

A lap emlékeztet arra is: az ugyancsak francia Le Cheque Déjeuner csoport már tavaly decemberben elindította kártérítési eljárását ugyanezen a bíróságon e témában.

A magyar kormány eltökélt abban, hogy megvédje az étkezési utalványok új rendszerét – reagált Kurucz Éva kormányszóvivő arra, hogy a francia Sodexo cég amerikai választott bíróságon perli a magyar államot.

A kormányszóvivő MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében leszögezi: a kormány minden fórumon – így az amerikai bíróságon és Brüsszelben is – kiáll az Erzsébet-program mellett, amely a társadalmi szolidaritás egyik legsikeresebb programja Európában.

Az étkezési utalványokból származó bevételek ma már nem a multinacionális vállalatok extraprofitját gyarapítják, hanem az Erzsébet-programot erősítik, amely több tízezer hátrányos helyzetű gyermek, idős ember és fogyatékkal élő állampolgár üdülését teszi lehetővé – áll a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.