Jelentősen nőhet a személyi kölcsönök száma

Elérhetik a százmilliárd forint feletti éves folyósítást.

MTI
2015. 07. 14. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap értesülései szerint a személyi kölcsönöknél várható nagy mértékű felfutás annak is köszönhető, hogy a pénzügyi szolgáltatók erős hangsúlyt fektetnek erre a hiteltípusra, de új konstrukciók – illetve új belépők – is megjelennek majd a piacon.

A lap a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adataira hivatkozva azt írja: ennek ellenére az első öt hónapban nem sikerült látványos eredményeket elérni az értékesítésben. Az MNB adatai szerint a 2013-as 343,3 milliárdos állományhoz képest a múlt év végén már csak 327,4 milliárd forintnyi személyihitel-állomány volt a hazai háztartásoknál, amely az idén május végére 309 milliárd alá csökkent.

A jegybank statisztikái alapján január és május között 41,89 milliárd forintnyi új forinthitelt helyeztek ki a pénzügyi szolgáltatók, amely 5,5 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. Míg a tavalyi, 117,4 milliárd forintnyi új kihelyezés több mint 31 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. Mint írják, ha ekkora mértékű növekedési ütemmel nem is lehet feltétlenül számolni, a százmilliárd forint feletti új hitelmennyiség nem tűnik irreális célnak 2015-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.