Legyőzte a Volkswagen a Toyotát

A német vállalat a haszongépjárműveket is beleszámítva tizenkét márkájából összesen 5,04 millió járművet adott el.

MTI
2015. 07. 28. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Volkswagen-konszern a MAN és a Scania haszongépjárműveket is beleszámítva tizenkét márkájából összesen 5,04 millió járművet adott el az első félévben, 0,5 százalékkal többet, mint tavaly.

A japán Toyota-csoport az első félévben a Daihatsu személygépkocsit és a Hino haszongépjárművet is beleértve az egy évvel korábbinál 1,5 százalékkal kevesebb, 5,022 millió autót értékesített.

A haszongépjárművek leszámításával pusztán személygépkocsi-eladásokban változatlanul a Toyota vezeti az eladási rangsort. A listán a harmadik legnagyobb, az amerikai General Motors az első félévben nagyjából az előző évivel megegyező 4,8 millió autót értékesített.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.