Milliárdokat kaszáltak a twitteres álhíren

Egy a Bloombergre nagyon hasonlító oldalon jelent meg az álhír, miszerint 31 milliárd dollárért eladó a Twitter. A befektetők rögtön rá is ugrottak.

kn
2015. 07. 15. 8:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

31 milliárd dollárért megvásárolhatják a Twittert – jelent meg a szenzációs hír a Bloombergre megszólalásig hasonlító oldalon, ahol arról is beszámoltak, hogy a cég már meg is kezdte az együttműködést bankárokkal – írja a Portfolio.hu. Az egész azonban nem más, mint egy óriási átverés, a befektetőket elég rendesen becsapták, hiszen rögtön venni kezdték a cég papírjait, melyek 6 százalékot erősödtek, miután a „hírt megszellőztette” a hamis oldal.

Egy weboldal hamisítása nem igényel magas szintű készséget – nyilatkozta Rob Sadowski a Reutersnek az üggyel kapcsolatban. Az RSA kiberbiztonsági cég igazgatója elmondta: a domainnevet névtelenül hozták létre, és akár hónapokig is eltarthat, míg a hatóságok kiderítik, ki tette.

A Bloomberg szóvivője is kijelentette: az információ nem náluk jelent meg, hamis híresztelés az egész.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.