Milliárdos fejlesztés Kecskeméten

A Mercedes-gyár tőszomszédságában épül új ipari szolgáltató létesítmény.

MTI
2015. 07. 28. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Petrik Zoltán tájékoztatása szerint a kecskeméti Mercedes-Benz autógyártól 600 méterre kezdődött, 1,125 milliárd forintos fejlesztés ez év végére készül el a Metropolisz Ipari Területen. A beruházást az Európai Unió 450 millió forinttal támogatja.

A MetLog2 elnevezésű csarnok ötezer négyzetméter alapterületű lesz. Az épület 900 négyzetméteres galériáján irodahelyiségeket is kialakítanak. A logisztikai központhoz egy nagyméretű külső parkoló is tartozik majd – tette hozzá.

Az értékesítési igazgató szerint a Mercedes-gyár közelsége elsősorban az autóipari beszállítók érdeklődését kelti majd fel a fejlesztés iránt. Az sem kizárt, hogy a gyártó és a logisztikai tevékenységet végző vállalkozások közel azonos arányban telepednek le a komplexumban.

Közölte: a jelenleg két munkatársat foglalkoztató beruházó Risk Capital Kft. közvetlenül négy-öt, míg közvetett módon, a betelepülők és a központ szolgáltatásait igénybe vevők révén várhatóan további 15-20 új munkahelyet teremt majd a fejlesztéssel.

Petrik Zoltán úgy vélte: az előzetes számítások alapján hat-hét év alatt megtérülő projekt sikere biztos: a kivételes gazdasági és földrajzi környezet szinte garantálja annak eredményességét. Emellett a város vállalkozásbarát adó- és fejlesztéspolitikája rendkívül kedvező feltételeket teremt az itt befektetni kívánó cégek számára.

Rámutatott: az M5-ös autópályának köszönhetően Bács-Kiskun megye bekerült Európa kereskedelmi vérkeringésébe, emellett Horvátország, Szerbia, illetve Románia közelsége is sok új vállalkozást csalogat a térségbe.

A Risk Capital Kft. ingatlanfejlesztéssel és -hasznosítással foglalkozó vállalkozás, amelynek a kecskeméti fejlesztés lesz az első logisztikai célú beruházása, többségi tulajdonosa egy magyar magánszemély. A nyilvános cégadatok szerint a Risk Capital Kft. nettó árbevétele 2014-ben megközelítette a 97 millió, adózott eredménye pedig a 8 millió forintot. A cég idénre tervezett nettó árbevétele 145 millió forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.