Nőtt a BKV bevétele

Nagy szerepet játszott az adósságkonszolidáció, amivel megszűnt a társaság korábban felhalmozott hitelállománya.

MTI
2015. 07. 24. 5:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap szerint a közlekedési társaság növekvő pályára állt: az első hat hónapban több mint 71 milliárd forint volt az üzemi szintű bevétele, ami 6 százalékkal magasabb az előző év hasonló időszakánál. A cég egymilliárd forint fölötti üzemi eredményt ért el az első fél évben, ami 254 millióval több az előző évhez viszonyítva. A vállalat adózás előtti eredménye is kiugróan magas: 53 milliárd forint. Ebben azonban nagy szerepet játszott az adósságkonszolidáció, amivel megszűnt a társaság korábban felhalmozott hitelállománya.

A lap úgy értékelte, a vállalat helyzete továbbra sem könnyű, de nem kilátástalan. A problémák közé tartozik, hogy a hosszú távú finanszírozásra még nincs megoldás, és a társaság idei költségvetéséből is hiányzik még 15 milliárd forint.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.