Ömlik a pénz az európai részvényalapokba

Négy hónapja a legtöbbet, világszerte 6 milliárd dollárnyi tőkét fektettek európai részvényalapokba a július 22-én záródott héten.

MTI
2015. 07. 26. 15:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szakértők szerint azért keresettek az európai részvényalapok, mert a várakozások szerint a jegybanki élénkítés felhajtja a részvényárakat a térségben.

Eközben az amerikai részvényalapokból 3,7 milliárd dollárnyi tőke került ki, a feltörekvő országok részvényalapjai pedig 3,3 milliárd dollárral zsugorodtak, a második egymást követő hetet zárták csökkenéssel.

Globálisan a részvényalapok 1,7 milliárd dollárral gyarapodtak a július 22-én záródott egy hétben. Eközben a kötvényalapokba három hónapja a legtöbb pénz, 5,5 milliárd dollár áramlott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.