Távozik a MÁV-Start vezérigazgatója

Közös megegyezéssel megszűnik Zaránd György, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatójának munkaviszonya.

MTI
2015. 07. 20. 9:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Napi Gazdaság hétfői számában arról írt, hogy Zaránd György a hónap végén távozik a MÁV-Start éléről, és elhagyja a MÁV-csoportot is. A lap értesülése szerint a vezérigazgató utódja Csépke András, a személyszállító vállalat jelenlegi üzemeltetési igazgatója lehet – a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatója ezt nem kívánta kommentálni.

Zaránd György 1973, azaz gyakornoki tevékenységének megkezdése óta közlekedésmérnökként a járműfenntartáshoz kapcsolódó munkákat végzett a vasúttársaságnál – írta a lap.

Mint a MÁV Gépészet Zrt. leányvállalat vezetője 2011-ben kezdeményezte az IC+-programot, a szolnoki járműjavító telepen saját fejlesztésű és gyártású, korszerű, nagy sebességű, a nemzetközi forgalomban is bevethető vasúti személykocsik gyártását. A járművek elkészültek, a magyar IC+ után nemzetközi érdeklődés mutatkozik, a német Deutsche Bahn járműfejlesztési programjához bekérte a típus műszaki adatait. A sorozatgyártás előkészítése jelenleg is zajlik, s a tervek szerint a jövő évben kezdődhet meg – írta a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.