Üdülési joggal kapcsolatban vizsgálódik a GVH

A leggyakoribb szabálytalanságok között van, hogy gyakran azonnali döntésre ösztönzik a vásárlókat.

MTI
2015. 07. 24. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő tájékoztatása szerint öt versenyfelügyeleti eljárás folyik, illetve egy utóvizsgálat. Az utóvizsgálatban a hivatal azt vizsgálja, hogy korábbi határozatának miként tesznek eleget a vállalkozások.

Basa Andrea egyebek között felhívta a figyelmet arra, hogy az üdülési jogról aláírt szerződések esetében 14 naptári napos elállási jog illeti meg a vásárlót, és ennek lejárta előtt szabálytalan bármilyen előleg megfizettetése. Az elállási jogot nem befolyásolja az sem, ha a szerződés megkötéséért valamilyen kedvezményes wellness-hétvégét nyújtanak a fogyasztónak – tette hozzá.

A leggyakoribb szabálytalanságok között említette a szóvivő azokat az eseteket, amikor azonnali döntésre ösztönzik a vásárlókat, például azzal, hogy valamilyen, csak az adott időben érvényes kedvezményt ajánlanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.