Újabb ötszázmillió forint a mosógépcsere-programra

Az alprogram annyira sikeres volt, hogy a tárca úgy döntött, megduplázza a támogatási összeget.

MTI
2015. 07. 16. 7:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánynak fontos célkitűzése az energiahatékonyság javítása – mondta a Napi Gazdaságnak Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

A családok 94 százalékának van mosógépe, ezek csaknem 50 százaléka nyolc évnél idősebb. A szaktárca ezen kívánt javítani az Otthon melege program ötödik elemeként kiírt mosógépcsere-pályázattal, amelynek keretében eddig 500 millió forint összértékű támogatásra lehetett pályázni. Az alprogram azonban annyira sikeres volt, hogy a tárca úgy döntött: megduplázza a támogatási összeget.

A támogatásokat nem szociális alapon osztották, azt szerették volna, ha mindenki élni tud a lehetőséggel. Valamennyi magyarországi lakhellyel rendelkező magánszemély, aki a lakcímkártyáját be tudja mutatni, saját lakcímére egy mosógépcserére tud pályázni.

A mosógépcsere évente 12 ezer forint megtakarítást jelent egy család számára. A megítélt támogatás összege 25-45 ezer forint lehet a készülék energiaosztályától függően.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.