Quaestor: eláll a korábban indított perektől a felszámoló

Emellett felmondták a peres képviseletet eddig ellátó ügyvédi irodával kötött szerződést.

MTI
2015. 09. 28. 15:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN), amely a Quaestor Értékpapír Zrt. felszámolója, honlapján közölte: a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény szerint a felszámolónak meg kell vizsgálnia a felszámolást közvetlenül megelőző időszakot. A PSFN e jogszabályi kötelezettségéből fakadóan kezdeményezett korábban pereket (olyan Quaestor-ügyfelekkel szemben, akik a csőd előtti napokban szerintük gyanús hirtelenséggel váltották pénzre lejárat előtti kötvényeiket).Ezzel párhuzamosan egy belső vizsgálatot is lefolytatott a PSFN, amelyben azt ellenőrizték, hogy volt-e kirívó kereskedési nap a forgalom szempontjából. Ez a vizsgálat hétfőn lezárult, és megállapításai nyomán a felszámoló úgy döntött: eláll a korábban megindított perektől, egyúttal azonnali hatállyal felmondja a peres képviseletet eddig ellátó ügyvédi irodával kötött szerződését.A PSFN múlt héten azt közölte: az igényérvényesítésekkel párhuzamosan még zajlik egy vizsgálat, amely a felszámolást megelőző időszak kifizetéseire fókuszál. Figyelemmel arra, hogy a vizsgálat még folyamatban van, a törvényi határidőre tekintettel megindított perek szüneteltetését kezdeményezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.