Visszautasítják a csúsztatásokat és hazugságokat

Visszautasítja az ellene felhozott vádakat a Közgép Zrt.

MNO
2015. 09. 30. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, az Európai Unió illetékes szervei 2010-ben átfogó vizsgálatot indítottak a magyar közbeszerzési rendszer, az európai uniós források felhasználása és egyes, EU-s forrásból finanszírozott projektek lebonyolítása kapcsán. A Közgép ezekben a projektekben a legnagyobb multinacionális építőipari cégekkel, például a Strabag-, a Swietelsky- és Colas-cégcsoporttal, valamint más hazai építőipari cégekkel, például a Hídépítő-cégcsoporttal közösen vett részt. A vizsgálat a Közgép Zrt.-t mint a projektek egyik kivitelezőjét érintette.

A közleményben szó esik arról, hogy az OLAF által indított vizsgálat lezárult, erről hivatalosan értesítettek a vállalatot, az értesítésben pedig nem szerepelt a Közgép Zrt. szabálytalanságára vonatkozó megállapítás.

„Cégünk ezért határozottan visszautasítja azokat az újságírói csúsztatásokat és hazugságokat, amelyek a vizsgálat megállapításaival kapcsolatban a Közgép Zrt. felelősségét felvetik” – áll a tájékoztatásban. Hozzáteszik: az európai uniós közbeszerzési szabályozást ismerők pontosan tudják, hogy pénzügyi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettséget az OLAF csak a közbeszerzési eljárás lebonyolításával kapcsolatban, kizárólag az ajánlatkérők felelősségének felmerülése esetén állapíthat meg.

A közlemény szerint a Közgép Zrt. előbb felsorolt partnereivel a megrendelő által előírt feltételeknek és követelményeknek megfelelően, szerződés szerint, első osztályú minőségben valósította meg az elnyert projekteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.