Milliók Kubatov védeleméért

Sokba került a Fradi-elnök és a szurkolók konfliktusa.

Katona
2015. 10. 15. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság ötven rendőre vett részt az akcióban, illetve a Készenléti Rendőrség is képviseltette magát. Többletkiadás csak az utóbbinál keletkezett: több mint 2,8 millió forint volt a „személyi juttatás”, illetve a munkáltatót terhelő járulékok összege, míg „dologi kiadásra”, vagyis üzemanyagra és ételre négyezer forintot költöttek.

A Ferencváros több száz szurkolója július végén demonstrált a politikus soroksári otthonánál, a többi között a szurkolói kártya, illetve az itthon egyedülálló módon bevezetett vénaszkenneres beléptetőrendszer miatt. A tüntetés alatt törvénysértés nem történt, igaz, később előállítottak hat embert, akik a közelben nekiestek egy autónak.

A demonstrációnak utóélete is volt: Kubatov Gábor felesége ugyanis levelet írt az ultráknak azt kérve, hogy ne menjenek többet az otthonukhoz, ahol a 12 éves lányukat is nevelik. – Kérem, értsék meg, miközben ordítva a férjemet szidták, közben bennem és a kislányomban keltettek félelmet – írta Kubatov Ágnes. A válasz is gyorsan megérkezett „A család szent és sérthetetlen” címmel, amelyben a szurkolók – egyebek között – azt fejtették ki, hogy őket „kopasz, zavaros hátterű verőlegények” látogatják meg otthonukban, fenyegetéseket, „véletlenszerű NAV-ellenőrzéseket” kapnak.

Összehasonlításképpen: az idei Budapest Pride rendezvénysorozat rendőri biztosítása – július 3. és 12. között – valamivel több mint 48 millió forint többletköltséget jelentett a rendőrségnek. Ebbe beletartozik az évek óta jelentős biztosítást igénylő felvonulás is, amely idén az Andrássy út–Nagymező utcai kereszteződéstől indult, és a résztvevők a budai oldalon lévő Tabánig sétáltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.