Romlik a pénz, a jegyár mégsem változik

Aki néhány hete vett jegyet a 2016-os olimpiára, most szívhatja a fogát.

MTI
2015. 10. 02. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbinál alacsonyabb árat fizethetnének azok, akik mostanság vásárolnak jegyet Brazílián kívül a játékok versenyeire, mert a dél-amerikai ország valutájának árfolyama meredek zuhanásba kezdett a dollárral szemben. Tavaly egy amerikai dollárért 2,35 realt adtak, jelenleg viszont egy dollár körülbelül 4 realba kerül. Ennek ellenére a legdrágább, a 100 méteres férfisíkfutás döntőjére szóló 1200 realos jegy 510 dollárba kerül most is, pedig a jelenlegi árfolyamon 300 dollárt kell fizetni 1200 realért.A szervezők a könnyebb tervezhetőség érdekében egy éve állapodtak meg a hivatalos külföldi viszontértékesítőkkel a 2,35-ös rögzített árfolyamról. A CoSport nevű cég – amely az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Bulgáriában, Nagy-Britanniában, Svédországban, Norvégiában és Oroszországban is felelős a hivatalos jegyértékesítésért – így hiába kérte most az árak kiigazítását, ezt a brazilok elutasították.Egyensúlyba kell hozni a bevételeket és a kiadásokat. A szervezőbizottságot nem szabad kitenni az árfolyamkockázatnak.Donovan Ferreti, a jegyértékesítési terület vezetője hangsúlyozta: a jegyeladások az olimpia tervezett bevételeinek harmadik legjelentősebb forrásaként 16,2 százalékot tesznek ki. A szervezők összesen 7,5 millió belépőt értékesítenek, ennek harminc százalékát, körülbelül 2,25 milliót külföldön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.